• Peiling

De link tussen ADHD en videogames

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 2053
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

De link tussen ADHD en videogames

Ongelezen bericht door Admin »

Mensen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) hebben meer kans om cyberverslavingen te ontwikkelen waarbij computers, videogames en internet betrokken zijn. Er werd een verband gevonden tussen internetverslaving en ADHD. Bovendien hebben mensen met dergelijke verslavingen ernstigere ADHD-symptomen.

Het verband tussen overmatig gebruik van videogames en symptomen van aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit wordt waargenomen bij kinderen en adolescenten (Wan). en anderen, 2006) is echter niet alles duidelijk in deze relatie.

De relatie tussen ADHD en videogames
Er zijn verschillende onderzoeken die het verband tussen ADHD en videogames bij kinderen en adolescenten onderzoeken. Ze richtten zich vooral op het inschatten van de kans dat kinderen die overmatig met hun consoles spelen, symptomen van verslaving ontwikkelen.

Een studie toonde aan dat Kinderen met ADHD zijn kwetsbaarder voor het vertonen van verslavend gedrag aan videogames. Onderzoekers vonden ook een positieve correlatie tussen de ernst van ADHD-symptomen en overmatig gebruik van videogames. Sterker nog, kinderen met ernstige ADHD scoren significant hoger dan kinderen zonder ADHD.

De tijd die kinderen met en zonder ADHD besteden aan videogames is zeer zorgwekkend. Hij deed een onderzoek dat Meer dan de helft van de kinderen met en zonder deze stoornis besteedt meer dan twee uur per dag aan het spelen van videogames. Alleen mensen met ADHD doen echter aan dwangmatig gokken.

Ook is geconstateerd dat Mensen met ernstigere ADHD-symptomen hebben een hoger risico op het ontwikkelen van symptomen van videogameverslaving. en de negatieve gevolgen dragen.

Ondanks deze negatieve associatie is het niet allemaal slecht nieuws. Uit één onderzoek bleek dat videogames een nuttig hulpmiddel kunnen zijn voor de diagnose en behandeling van ADHD. Er is ook opgemerkt dat het spelen van videogames kan verbeteren:
 • Ruimtelijk visualisatievermogen
 • Sociale en taalvaardigheden
 • Wiskundige vaardigheden
 • Lezen
amenvattend, ADHD en videogames hebben een bidirectionele relatie waarbij ADHD-symptomen videogames aantrekkelijk maken en de game zelf de ADHD-symptomen verergert (Masi en anderen, 2021).

Waarom voelen mensen met ADHD zich meer aangetrokken tot videogames?
Kinderen met ADHD kunnen hun toevlucht zoeken in de wereld van videogames omdat ze moeite hebben zich te concentreren. Continu knipperend licht en geluidseffecten fungeren als ankers om uw aandacht te trekken.

het spel Het is een toevluchtsoord dat sommige mensen met ADHD niet willen verlaten. Bovendien “genezen ze zichzelf” door dopamine-ontladingen te ontvangen door deze activiteit.

Waarschuwingssignalen met betrekking tot disfunctioneel gebruik van videogames
Enkele waarschuwingssignalen dat het gebruik van videogames problematisch kan zijn, zijn onder meer:
 • De persoon verliest het begrip tijd
 • De rest van de activiteiten hebben geen waarde als versterking
 • Vergeleken met wat videogames produceren, is het plezier dat ze de persoon kunnen bezorgen onbeduidend
 • De persoon liegt over het spel, vooral de hoeveelheid tijd die hij speelt of de activiteiten die hij niet deed om te spelen
 • Vertoont ontwenningsverschijnselen kort na het stoppen met gokken
 • Het is zo’n beetje hun enige gespreksonderwerp
Houd bij het maken van een functioneel plan voor het gebruik van videogames rekening met het volgende:
 • Stel een tijd in om te spelen
 • Zorg voor plannen die niet compatibel zijn met gokken
 • Deel tijd met je vrienden, maar niet vanuit virtualiteit
 • Zoek professionele hulp
Kunnen videogames kinderen met ADHD helpen?
Videogames vormen op zichzelf geen risico voor de geestelijke gezondheid van kinderen en kunnen zelfs enkele voordelen hebben. Een onderzoek wees uit dat kinderen die videogames speelden, leken sneller van taak te kunnen wisselen. Dit kan erg handig zijn voor kinderen met ADHD die moeite hebben met de overgang van de ene activiteit naar de andere.

Een overzicht van de effecten van videogames wees uit dat ze:
 • Wees een geldig medium om te leren
 • Help sociale vaardigheden te ontwikkelen
De onderzoekers in deze review ontdekten dat videogames kunnen helpen bij:
 • Verbeter geheugen, ruimtelijke navigatie, redeneren en perceptie
 • Ontwikkel probleemoplossende vaardigheden
 • Creativiteit vergroten
 • Verbeter je humeur
 • Dienen als een ontsnappingsroute voor spanningen en zorgen
 • Dienen als een trainingsscenario voor frustratiebeheer
 • Bevorder leiderschap, organisatorische en samenwerkingsvaardigheden
 • Ontwikkel communicatieve en besluitvormingsvaardigheden
Videogames kunnen positieve effecten hebben op de gezondheid van kinderen; ze houden echter niet op een risico in te houden wanneer het gebruik ervan niet onder toezicht staat.

Als gevolg hiervan kan de relatie tussen ADHD en videogames positief of negatief zijn, afhankelijk van de parameters waarin het voorkomt. Het hangt af van de tijd en het gebruik van dergelijk entertainment. Daarom is het belangrijk dat ouders van kinderen en adolescenten met ADHD de tijd in de gaten houden en beheersen. dat hun kinderen toegewijd zijn aan videospelletjes

Hoewel er een verband is vastgesteld tussen beide variabelen, kunnen we niet zeggen dat de een de ander veroorzaakt, dat wil zeggen dat kinderen die videogames spelen vaak ADHD ontwikkelen, of dat ADHD verslaving aan videogames veroorzaakt – we kunnen praten over correlaties, maar niet over causaliteit. Daarom is het het beste om bewust te zijn en niet te onderschatten hoe ADHD verslavingen aan videogames veroorzaakt.

Het gebruik van virtual reality bij ADHD is een effectief hulpmiddel geworden om de symptomen van deze aandoening te beheersen. Lees verder “

De link tussen ADHD en videogames werd voor het eerst gepubliceerd op de 1ipucu.net Expert Tips Blog.

https://nl.1ipucu.net/de-link-tussen-ad ... ideogames/
Plaats reactie