• Peiling
  • Ben jij een zeurder of winnaar?

    Je mag 1 optie selecteren

     
     
    Bekijk resultaten

Polsband kan tics bij Tourette verminderen

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 2031
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Polsband kan tics bij Tourette verminderen

Ongelezen bericht door Admin »

Een nieuwe polsband kan de ernst en frequentie van tics bij Tourette patiënten aanzienlijk verminderen, zo blijkt uit een recente klinische studie. Het prototype van de polsband, genaamd 'Neupulse', geeft elektrische pulsen af om de tics van mensen met Tourette's te verminderen. 121 patiënten hebben het apparaat uitgeprobeerd en de resultaten zijn gepubliceerd in MedRxiv. Het apparaat is ontwikkeld door wetenschappers van de Universiteit van Nottingham en spin-out bedrijf Neurotherapeutics Ltd, die onlangs 1 miljoen pond hebben binnengehaald om het apparaat en de bijbehorende app binnen de komende 3 jaar op de markt te brengen.

Afbeelding

Tourette Syndroom (TS) is een neurologische aandoening die meestal tussen de leeftijd van 8 en 12 jaar wordt vastgesteld. Het veroorzaakt onvrijwillige geluiden en bewegingen, ook wel tics genoemd. Herhaalde elektrische stimulatie van de mediane zenuw in de pols heeft aangetoond dat het de frequentie en intensiteit van tics bij mensen met TS aanzienlijk kan verminderen. Tijdens de proef werden de deelnemers gevraagd om het apparaat dagelijks 15 minuten te gebruiken gedurende een maand. De resultaten toonden aan dat deelnemers die actieve stimulatie kregen een significante vermindering van de ernst en frequentie van hun tics ondervonden.

Een van de deelnemers, de 13-jarige Mylo, merkte een aanzienlijke vermindering van zijn tics met het apparaat. Hij vond het gemakkelijk te gebruiken en zou het in de toekomst graag gebruiken om zijn tics beter te kunnen controleren. Het apparaat kan dus mogelijk de levens van mensen met Tourette's aanzienlijk verbeteren door ze meer controle te geven over hun tics op momenten dat ze dat het meest nodig hebben.

Bron: https://neurosciencenews.com/tourette-tic-device-22763/
Plaats reactie