• Peiling

Sociale vaardigheden verbeteren door gebruik te maken van natuurlijke ritmische vermogens

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 2059
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Sociale vaardigheden verbeteren door gebruik te maken van natuurlijke ritmische vermogens

Ongelezen bericht door Admin »

Een nieuw onderzoek van de Universiteit van Miami onderzoekt hoe kinderen met autisme kunnen worden geholpen bij het verbeteren van hun sociale vaardigheden door gebruik te maken van hun natuurlijke ritmische vermogens. Het onderzoeksteam richt zich op het gebruik van ritmische bewegingen en muziek om kinderen met autisme te helpen bij het leren van sociale communicatievaardigheden.

De studie omvatte 40 kinderen met autisme tussen de 5 en 12 jaar oud, die deelnamen aan een 12 weken durende interventie die zich richtte op het trainen van ritmische communicatievaardigheden. De resultaten toonden aan dat kinderen met autisme aanzienlijke verbeteringen lieten zien in hun vermogen om contact te maken met anderen en zich te concentreren op sociale situaties. Bovendien rapporteerden ouders van de kinderen verbeteringen in het gedrag en de stemming van hun kinderen.

Het onderzoeksteam is van mening dat het gebruik van ritmische communicatievaardigheden een effectieve manier kan zijn om kinderen met autisme te helpen bij het ontwikkelen van hun sociale vaardigheden en communicatievaardigheden. Ritmische bewegingen en muziek kunnen helpen bij het creëren van voorspelbare patronen en structuren, waardoor het voor kinderen met autisme gemakkelijker wordt om interacties met anderen aan te gaan. De onderzoekers hopen dat hun bevindingen zullen bijdragen aan de ontwikkeling van effectieve interventies voor kinderen met autisme en hun families.

Het is belangrijk om op te merken dat dit onderzoek slechts één mogelijke interventie is en dat elke persoon met autisme uniek is en verschillende behoeften heeft. Het is dus cruciaal dat ouders, clinici en zorgverleners een geïndividualiseerd plan ontwikkelen dat is afgestemd op de specifieke behoeften en sterktes van elk kind met autisme.

https://news.miami.edu/stories/2023/03/ ... ities.html
Plaats reactie