• Peiling

Prevalentie van autisme in de VS blijft stijgen naarmate de kloof tussen ras en geslacht kleiner wordt

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 1992
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Prevalentie van autisme in de VS blijft stijgen naarmate de kloof tussen ras en geslacht kleiner wordt

Ongelezen bericht door Admin »

Volgens een rapport van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) heeft ongeveer 1 op de 36 achtjarigen in de Verenigde Staten autisme. Dit cijfer vertegenwoordigt een bijna 20% stijging ten opzichte van de schatting van 1 op de 44 in 2018. De onderzoekers zeggen dat dit waarschijnlijk komt door een toename in bewustzijn en identificatie in plaats van een werkelijke toename.

Het rapport toont aan dat autisme 3,8 keer vaker voorkomt bij jongens dan bij meisjes, wat een smaller verschil is dan het rapport uit 2018. Het rapport suggereert ook dat er voor het eerst sprake is van een hogere prevalentie van autisme bij zwarte, latino en Aziatische of Pacifische eilandkinderen dan bij blanke kinderen, wat erop wijst dat er enige persistentie van raciale ongelijkheden in de identificatie van autisme is geëlimineerd.

Hoewel er vooruitgang is geboekt, worden zwarte kinderen met autisme en een verstandelijke beperking nog steeds in significant hogere aantallen geïdentificeerd dan kinderen uit andere etnische groepen, wat suggereert dat sommige zwarte kinderen zonder verstandelijke beperking worden gemist.

Het rapport toont ook aan dat de prevalentie van autisme onder 4-jarigen is gestegen van 1 op de 59 in 2018 naar 1 op de 47 in 2020, een toename van 26%. Hieruit blijkt dat de prevalentie onder 4-jarige meisjes voor het eerst de 1 op 100 heeft overschreden.

Het is onduidelijk wanneer de stijging in de prevalentie van autisme onder Amerikaanse kinderen zal afvlakken, maar het rapport suggereert dat er meer inspanningen nodig zijn om ervoor te zorgen dat kinderen van kleur en kinderen met een laag inkomen toegang krijgen tot kwalitatief hoogwaardige en tijdige zorg.

https://www.spectrumnews.org/news/u-s-a ... tats-show/
Druppie
Geregistreerde gebruiker
Berichten: 23
Lid geworden op: 03 sep 2022 16:42
Locatie: Flevoland
1e diagnose: Autisme

Re: Prevalentie van autisme in de VS blijft stijgen naarmate de kloof tussen ras en geslacht kleiner wordt

Ongelezen bericht door Druppie »

Het is niet volledig juist dat ras en etniciteit puur een "sociale constructie" zijn. Bekend is bijvoorbeeld dat de erfelijke ziekte sikkelcelanemie vrijwel uitsluitend onder zwarten voorkomt en taaislijmziekte vrijwel uitsluitend onder blanken. Ook in het reageren op geneesmiddelen bestaan verschillen tussen rassen. Je kunt er dus niet zonder meer vanuit gaan dat de prevalentie van a.s.s. onder alle rassen/etniciteiten hetzelfde is. Dit alles neemt natuurlijk niet weg dat het nastrevenswaardig is dat iedereen gelijkwaardig toegang tot zorg heeft.
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht