• Peiling

Deelname-oproep: Onderzoek over bijzondere- en buitengewone ervaringen

Vacatures, enquêtes, hulp bij school- of studieprojecten.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 2029
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Deelname-oproep: Onderzoek over bijzondere- en buitengewone ervaringen

Ongelezen bericht door Admin »

Heb jij wel eens ervaringen die verwarrend of vreemd zijn, of die je niet kunt verklaren? Zoals een gevoel van dreiging, het gevoel dat je dromen voorspellend zijn, een geluid of een stem horen, of een geestverschijning zien? Dit komt veel vaker voor dan je denkt. Toch kunnen mensen zich er soms zorgen om maken, of er stress van krijgen. In het Eerder = Beter onderzoek van de TOPGGz afdeling Early Detection and Intervention Team (EDIT) Haaglanden van PsyQ onderzoeken we of een website kan helpen mensen te laten inzien dat hun ervaringen niet gek of vreemd zijn, zodat ervaringen die vervelend zijn niet verder toenemen.

Bijzondere- en buitengewone ervaringen komen regelmatig voor. Zo hoort 65% van alle mensen wel eens hun telefoon afgaan terwijl dat niet zo is, en heeft 25% wel eens de ervaring dat iedereen tegen hen lijkt te zijn. Uit onderzoek weten we dat mensen met bijzondere ervaringen of psychische klachten vaak online hun symptomen opzoeken. In dit onderzoek kijken we of een website die we gemaakt hebben een positieve invloed heeft op de manier waarop mensen naar hun bijzondere ervaringen kijken en of de website goed werkt.

Hoe ziet het onderzoek er uit?
Het onderzoek bestaat uit een korte telefonische screening waarin je enkele vragen krijgt over je bijzondere ervaringen. Daarna zul je in een videobelafspraak enkele vragenlijsten invullen, de website gebruiken, en daarna in interviewstijl weer wat andere vragen beantwoorden. In totaal zal de interviewafspraak een uur duren. Elke deelnemer aan het onderzoek krijgt, als het onderzoek volledig is afgenomen, een compensatie in de vorm van een bol.com bon als bedank voor hun tijdsinvestering.

Meedoen met het onderzoek?
  • Je bent tussen de 16 en 30 jaar oud
  • Je hebt wel eens een bijzondere ervaring (gehad)
  • Je krijgt hier op dit moment geen hulp voor
  • Je spreekt en leest Nederlands
Wil je je opgeven voor het onderzoek of heb je meer vragen? Stuur een e-mail naar de uitvoerende onderzoeker Laurens Nijhuis via onderzoek2022@parnassiagroep.nl of neem telefonisch contact op via: 06 - 832 255 62.

psyq.nl
Gebruikersavatar
EgoSum
Geregistreerde gebruiker
Berichten: 224
Lid geworden op: 07 mei 2023 14:24
1e diagnose: Autisme

Re: Deelname-oproep: Onderzoek over bijzondere- en buitengewone ervaringen

Ongelezen bericht door EgoSum »

Waarom tussen 16 - 30 jaar?
Ik heb al mijn hele leven zulke ervaringen, niet vaak maar met 50 jaar toch een hele verzameling.
Plaats reactie