• Peiling

Impuls & Woortblind steunt de neurodivergente mens

Een sectie waar nuttige bronnen en links worden gedeeld, zoals boeken, video's en online cursussen over ADHD, autisme en andere vormen van neurodiversiteit.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 2058
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Impuls & Woortblind steunt de neurodivergente mens

Ongelezen bericht door Admin »

Impuls & Woortblind is een vereniging van en voor ervaringsdeskundigen. Wij zetten ons in voor onze doelgroepen wanneer zij door (met name) wet- en regelgeving in de knel komen. Daarnaast faciliteren wij onderling contact en bieden wij informatie (ervarings)deskundige over ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie. Zodat zowel onze doelgroepen als de samenleving kennis over en begrip voor deze eigenschappen en capaciteiten hebben en daarnaar kunnen handelen.

Doel
Impuls & Woortblind is een belangenvereniging die opkomt voor mensen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie en hun verwanten. Wij streven een samenleving na, waarin deze eigenschappen deel uitmaken van de normale verscheidenheid tussen mensen.

Manier van inzetten ervaringsdeskundigheid
Het overgrote deel van ons werk is mogelijk dankzij onze actieve ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij organiseren door het hele land én online AD(H)D- en Dyslexie Cafés, een wekelijks online Vragenuurtje AD(H)D en een aantal van hen is contactpersoon op een bepaald onderwerp. Ook hebben wij een aantal werkgroepen waar ervaringsdeskundigen met elkaar de actualiteit volgen en/of hierop inhaken met onderzoeken of lobby activiteiten.

Visie op ervaringsdeskundigheid
Onze overtuiging is dat informatie en adviezen van een behandelaar zeker waardevol zijn. Maar tips, adviezen en ervaringen van mede-ervaringsdeskundigen zijn minstens net zo waardevol. Je hebt dan vaker het gevoel dat je echt begrepen en gezien wordt en hoeft minder uit te leggen. Ervaringsdeskundigheid is heel waardevol dus, en onmisbaar voor mensen na of naast een ‘medisch traject’.

Spotlight
Impuls & Woortblind is al jaren actief op het dossier ADHD en rijbewijs, omdat mensen met ADHD naar onze mening onevenredig hard door de regelgeving getroffen worden als ze willen autorijden. We hebben inmiddels veel expertise en ook al het nodige bereikt op dit gebied. Meer weten? Kijk op: https://impulsenwoortblind.nl/adhd/adhd-en-rijbewijs/

Te benaderen voor…
Onze vereniging kun je altijd benaderen met vragen over iets waar jij mee worstelt in jouw dagelijks leven mbt AD(H)D, dyslexie of dyscalculie. Onze ervaringsdeskundige contactpersonen met hun aandachtsgebied vind je hier: https://impulsenwoortblind.nl/verenigin ... tpersonen/

Of ga eens langs bij een van onze AD(H)D- of Dyslexie Cafés.
https://impulsenwoortblind.nl/adhd/adhd-cafe/
Plaats reactie