• Peiling

Misbruik in de kindertijd van moeders gelinkt aan gezondheidsproblemen bij hun kinderen

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 1994
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Misbruik in de kindertijd van moeders gelinkt aan gezondheidsproblemen bij hun kinderen

Ongelezen bericht door Admin »

Een recent onderzoek toont aan dat het vroegtijdig meemaken van traumatische ervaringen door moeders kan leiden tot gezondheidsproblemen bij hun kinderen. Onderzoekers van Charité - Universitätsmedizin Berlin rapporteren in het tijdschrift The Lancet Public Health dat ervaringen uit de kindertijd van de moeder, zoals misbruik of verwaarlozing, kunnen leiden tot een hoger risico op gezondheidsproblemen bij hun kinderen, zoals astma, autisme en depressie. De gevolgen van traumatische ervaringen kunnen levenslang zijn en zowel fysieke, mentale, gedragsmatige als sociale gevolgen hebben die doorwerken in de zwangerschap en opvoeding. Het onderzoek suggereert dat vroege interventie om getroffen moeders te ondersteunen, kan helpen om dit effect tegen te gaan.

Het onderzoek, dat zich richt op het verband tussen het kindermisbruik van de moeder en de gezondheid van haar kinderen, is de eerste studie die meerdere gezondheidsproblemen in één onderzoek onderzoekt. Het onderzoek is gebaseerd op gegevens van meer dan 4.300 Amerikaanse moeders en hun kinderen uit 21 langlopende cohorten. De onderzoekers ontdekten dat kinderen van moeders die in hun eigen jeugd traumatische ervaringen hadden, een verhoogd risico hebben op aandoeningen als astma, aandachtsproblemen, autisme, depressie en angststoornissen. Dit risico is hoger naarmate de moeder ernstigere traumatische ervaringen heeft gehad.

Hoewel de onderzoekers nog niet precies begrijpen hoe deze gezondheidsproblemen worden doorgegeven van generatie op generatie, suggereren ze dat vroege identificatie en ondersteuning van getroffen moeders kan helpen om zowel de moeder als het kind te helpen. Artsen zouden ouders tijdens prenatale of pediatrische controles kunnen vragen naar hun eigen kindertijd en hen informeren over hoe ze verschillende ondersteuningsprogramma's of counselingdiensten kunnen bereiken. Het ontwikkelen van nieuwe, gerichte therapeutische maatregelen zal afhangen van een beter begrip van de exacte mechanismen waardoor het verhoogde risico op gezondheidsproblemen wordt doorgegeven aan de volgende generatie.

https://www.charite.de/en/service/press ... ild_abuse/
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht