Pagina 1 van 1

ADHD bij meisjes: de impact van de juiste begeleiding

Geplaatst: 18 jul 2022 10:53
door Admin
Je dochter voelt zich begrepen en gesteund
Als je de ADHD-signalen van je dochter serieus neemt en écht naar haar luistert, zal zij zich begrepen en serieus genomen voelen. Door vervolgens samen met haar naar oplossingen te zoeken, zal zij zich enorm gesteund voelen.

Ze voelt zich geaccepteerd
Door met je dochter stil te staan bij dat wat goed gaat en wat zij lastig vindt, en bij de ADHD-signalen signalen die zij afgeeft, zal zij het gevoel hebben dat ze belangrijk is; dat ze de moeite waard is en ertoe doet. Dat ze ‘goed genoeg’ is en er mag zijn.

De juiste aanpassingen en begeleiding
Nu duidelijk is wat je dochter nodig heeft (het lijstje ‘dit helpt’), is het zaak deze aanpassingen te doen zodat zij de juiste begeleiding en aanpassingen op maat krijgt.

Je dochter doet succeservaringen op
Door de juiste begeleiding en bijgestelde verwachtingen doet je dochter de broodnodige succeservaringen op. In plaats van kritiek zal zij nu vaker complimenten en waardering krijgen. Dit is van groot belang voor haar ontwikkeling!

Ze ontwikkelt een positief zelfbeeld
‘Alles wat je aandacht geeft, groeit.’* Daar ben ik heilig van overtuigd! Sta stil bij de successen van je dochter, vergroot ze uit en vier ze! Zo zal zij vertrouwen in zichzelf ontwikkelen en positief over zichzelf gaan denken.

Ze wordt zich bewust van haar kwaliteiten
Door een positieve benadering en de succeservaringen die ze opdoet, komt er ruimte bij je dochter om haar kwaliteiten te ontdekken. Zij zal ook de positieve kanten van ADHD gaan ontdekken en deze inzetten om haar talenten verder te ontwikkelen. Want ondanks, of juist dóór haar ADHD kan zij heel veel bereiken!

Meisjes met ADHD en talentontwikkeling
Net als veel meisjes met ADHD heb jij vast ook een talent! Misschien blink je uit in sport, muziek, zingen of dansen. Kan je mooi tekenen, schilderen of knutselen en maak je prachtige kunstwerken. Ben je goed in koken, bakken, verhalen schrijven, filmpjes maken en ga zo maar door. Het is belangrijk om erachter te komen wat jouw talent is én je talent verder te ontwikkelen. Je ADHD kan je hierbij goed van pas komen! Want ...
  • als je iets erg graag doet, kan je je aandacht hier heel goed op richten!
  • omdat je heel veel energie hebt, ben je niet moe te krijgen en kan je eindeloos blijven oefenen!
  • door je creatieve manier van denken kom je op de meest originele ideeën en bedenk je unieke oplossingen!
  • door je fanatisme en doorzettingsvermogen ben je niet te stoppen en doe je er alles aan om je doel te bereiken!
Uit het boek: Nog steeds druk en dromerig, werkboek voor tienermeiden met ADHD

* Uitspraak van de Griekse filosoof en wijsgeer Aristoteles (384 v.C. tot 322 v.C.)

https://www.ouders.nl/puber/opvoeding-e ... egeleiding