• Peiling

Het is tijd om de mythe te ontkrachten dat de LGBTQ-gemeenschap schadelijk is voor kinderen

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 1994
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Het is tijd om de mythe te ontkrachten dat de LGBTQ-gemeenschap schadelijk is voor kinderen

Ongelezen bericht door Admin »

BELANGRIJKSTE PUNTEN
  • Pedofilie verwarren met homoseksualiteit is absurd.
  • Door een kind bloot te stellen aan diversiteit op het gebied van genderexpressie, krijgen ze een sjabloon dat kan helpen hun gevoelens te verklaren en hun ongeluk te verlichten.
  • Het idee dat een LHBTQ-persoon slechts een seksueel wezen is dat zijn seksuele driften niet kan beheersen, is volslagen onzin.
De hooivorken zijn uit voor LGBTQ-leden van onze samenleving. Op het moment van schrijven is er onlangs een tsunami van bijna 400 rekeningen die verschillende aspecten van het LGBTQ-leven aanvallen, geïntroduceerd in door de Republikeinen geleide wetgevers in het hele land. Deze omvatten het verbieden van dragshows, het verbieden en / of criminaliseren van genderbevestigende zorg, het verbieden van drag queen-verhalen in bibliotheken en boekwinkels, het verbieden van transgenderjongeren om deel te nemen aan sport, en zelfs het verbieden van boeken waarin homoseksualiteit wordt genoemd . Transgenders worden nog meer gedemoniseerd dan in het verleden, en sommige politici roepen op om 'transgenderisme' van de aardbodem te vegen.

Hoe doe je dat zonder zelf transgenders uit te roeien? En wat houdt Kid Rock in met blikjes Bud Light omdat het bedrijf een samenwerking had met Dylan Mulvaney, een populaire transgender TikTok-influencer? Is het geen voor de hand liggende metafoor, slechts één stap verwijderd van het goedkeuren van het neerschieten van een echte transgender? Dit is een gevaarlijke richting.

Natuurlijk kan een groot deel van de aanzet voor deze ogenschijnlijk plotselinge aanvallen worden toegeschreven aan de politiek . Anti-LGBTQ-politici en -groepen hebben ontdekt dat deze kwesties reacties opwekken en de focus van hun politieke agenda's afleiden en hen media- aandacht en een geldinzamelingsactie opleveren. Als psychotherapeut ben ik echter meer geïnteresseerd in de onderliggende angsten van mensen die dit soort 'othering' op zo'n grote schaal mogelijk maken. Eén antwoord ligt, geloof ik, in de valse overtuiging dat LGBTQ-mensen – vooral dragqueens, transvrouwen, biseksuelen en homoseksuele mannen – oversekst zijn en niet in staat zijn hun seksuele impulsen te beheersen, vooral in de buurt van kinderen.

Pedofilie verwarren met homoseksualiteit is absurd
Met andere woorden, het is een algemene mythe om te geloven dat 'homo' synoniem is met 'pedofiel'. Als mensen horen dat priesters en scoutleiders op mannelijke kinderen hebben gejaagd, denken ze 'homo'. Als ze aan transvrouwen denken, denken ze aan 'homoseksuele mannen in travestie' of 'oversekste mannen of jongens die toegang willen tot vrouwentoiletten voor seksuele doeleinden'. De waarheid is dat pedofielen bijna uitsluitend hetero blanke mannen zijn die zich aangetrokken voelen tot en jagen op kinderen. Homoseksualiteit verwarren met pedofilie is gewoon verkeerd.

Homoseksualiteit en transgenderisme zijn geen "keuze"
De andere onderliggende mythe is dat homoseksualiteit een keuze is, een ideologie die, als iemand eraan wordt blootgesteld, hem homo of trans kan maken. Als seks- en relatietherapeut gedurende bijna 40 jaar kan ik je vertellen dat dit absurd onjuist is. We zijn wie we zijn. Niemand 'verandert ons' in iets wat we nog niet zijn.

Dezelfde angst zit achter het idee dat als een kind wordt blootgesteld aan een dragqueen of een transgender persoon, ze op de een of andere manier zullen worden beïnvloed om hetzelfde te worden. Eerlijk gezegd hebben we weinig tot geen controle over wie we worden in ons leven. Een kind met genderdysforie kan deze gevoelens niet zomaar afsluiten. Ze kunnen ook niet doen alsof ze zich anders voelen zonder ernstige psychische problemen. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics merkte op dat meer dan de helft van de transgender mannelijke tieners (dat wil zeggen, iemand wiens genderidentiteit of -expressie niet overeenkomt met het geslacht dat ze bij de geboorte kregen toegewezen) een zelfmoordpoging heeft gedaan. De nationale statistiek voor trans-zelfmoord is 41 procent in de Verenigde Staten.

De ironie hier is dus dat anti-transactivisten de nadruk leggen op ouderlijk toezicht en kinderbescherming, terwijl ze ouders proberen te voorkomen of zelfs te vervolgen die hun kind proberen te helpen bij de overgang door middel van genderbevestigende zorg, waardoor de kans dat het kind zelfmoord probeert te plegen enorm toeneemt. Zoals Molly Kearney, ster van Saturday Night Live, zei terwijl ze sprak over de rechten van transkinderen: "Als mensen de term 'transkinderen' horen, lijkt het alsof ze het woord 'kinderen' niet horen en zich alleen concentreren op hun trans-zijn." Als je er één wegvaagt, veeg je ze allebei weg.

Naar mijn mening, door een kind bloot te stellen aan het idee dat er diversiteit is in genderexpressie, wat er is, krijgen ze een nieuw sjabloon dat kan helpen hun gevoelens te verklaren en hun ongeluk te verlichten. Dit is geen 'indoctrinatie'. Het is veeleer erkennen dat diversiteit, inclusie en empathie waardevolle waarden zijn. Aan de andere kant is het verbieden of strafbaar stellen van acties die een kind kunnen helpen om zijn genderdysforie te verwerken duidelijk niet in het belang van het kind, maar eerder om de eigen angsten over de seksuele veiligheid van een kind te kalmeren of angsten aan te wakkeren om zich op te stapelen. stemmen of geld uit fondsenwerving.

Men kan zien hoe deze mythen ook aspecten van het leven in Amerika beïnvloeden. Wanneer een partner in een heteroseksueel huwelijk bijvoorbeeld heel vaak uit de kast komt als homo, verzint hun heteroseksuele partner, die begrijpelijkerwijs gekwetst en boos is, soms seksuele kwesties waarbij de kinderen betrokken zijn terwijl de rechter hun scheiding voorzit — misschien is een leugen dat de homoseksuele partner stelde zichzelf bloot aan het kind, of een andere leugen dat de lesbische partner seks had met haar minnaar terwijl de kinderen langs de kamer liepen. Een rechter die naar homofobie neigt, zal de heteroseksuele partner geloven en vervolgens alleen bezoeken onder toezicht van de homoseksuele of lesbische partner toestaan. Homofobie wordt gebruikt als wapen door middel van seksuele aanvallen op degenen die LGBTQ zijn en wint vaak.

Wat betreft een persoon die zich als transgender identificeert en zijn favoriete badkamer gebruikt, projecteren hetero's hun eigen ingebeelde seksuele gevoelens op hen - wat ze zouden voelen als ze naar een badkamer zouden gaan die voor het andere geslacht is gemaakt. LGBTQ-personen gebruiken de badkamer op dezelfde manier als hetero's: om zaken te doen en te vertrekken! Het idee is dat LGBTQ-mensen zichzelf niet kunnen beheersen, wat onjuist en beledigend is.

Het idee dat een LHBTQ-persoon slechts een seksueel wezen is dat zijn seksuele driften niet kan beheersen, is volslagen onzin. In de reacties op een TikTok-video die ik heb gemaakt over de verhaaltijd van dragqueens, zei een persoon: "Ik wil niet dat een dragqueen ronddraait waar mijn kinderen bij zijn!" Denkt deze persoon echt dat een drag queen het verschil niet kent tussen lezen voor een verhaal over een drag queen en optreden in een bar voor volwassenen?

We zijn het aan onze kinderen en anderen die niet passen in de heteroseksuele en cisgender-verwachtingen van onze samenleving verplicht om gezien te worden voor wie ze zijn, niet de projecties van de heteronormatieve, cisgender, patriarchale norm.

Psychology Today, Joe Kort, Ph.D., LMSW. (Oprichter en directeur van het Centrum voor Relatie en Seksuele Gezondheid. Zijn nieuwste boek is Is mijn man homo, hetero of bi?)
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht