• Peiling

Autisme detecteren met Federated Learning (FL)

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 1994
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Autisme detecteren met Federated Learning (FL)

Ongelezen bericht door Admin »

Een recente techniek genaamd Federated Learning (FL) kan worden toegepast voor nauwkeurige diagnose van ASS in de vroege stadia of het voorkomen van de langetermijneffecten.

In dit artikel is de FL-techniek op unieke wijze toegepast voor het detecteren van autisme door het trainen van twee verschillende machine learning-classificatoren, namelijk logistische regressie en support vector machine, lokaal voor de classificatie van ASS-factoren en het detecteren van ASS bij kinderen en volwassenen. Dankzij FL zijn de resultaten van deze classificatoren verzonden naar een centrale server, waar een metaclassificator is getraind om te bepalen welke benadering het meest nauwkeurig is bij het detecteren van ASS bij kinderen en volwassenen.

Vier verschillende datasets van ASS-patiënten, elk met meer dan 600 gegevens van getroffen kinderen en volwassenen, zijn verkregen uit verschillende bronnen om kenmerken te extraheren. Het voorgestelde model voorspelde ASS met een nauwkeurigheid van 98% bij kinderen en 81% bij volwassenen.

De FL-techniek maakt gebruik van gedistribueerde gegevensverwerking zonder de privacy van individuen in gevaar te brengen. In plaats van gegevens naar een centrale locatie te verzenden, blijven de gegevens op lokale apparaten (zoals smartphones) en wordt alleen een geaggregeerd resultaat verzonden naar de centrale server. Dit zorgt voor een veilige en privacyvriendelijke benadering van gegevensverwerking.

Voor mensen met ASS kan de toepassing van FL een doorbraak betekenen in de vroegtijdige detectie van autisme. Door het gebruik van lokale classificatoren en een centrale metaclassificator kan een zeer nauwkeurig beeld worden verkregen van de aanwezigheid van ASS bij zowel kinderen als volwassenen.

Het gebruik van FL bij het detecteren van ASS op jonge leeftijd kan de weg vrijmaken voor vroegtijdige gepersonaliseerde hulp. Door de nauwkeurigheid van het voorgestelde model kunnen professionals beter inspelen op de behoeften van kinderen en volwassenen met ASS, waardoor de kans op positieve resultaten en verbeterde levenskwaliteit wordt vergroot.
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht