• Peiling

Wereldwijde prevalentie van autisme

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 1994
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Wereldwijde prevalentie van autisme

Ongelezen bericht door Admin »

Het begrijpen van de wereldwijde prevalentie van autisme is essentieel voor het bieden van de juiste ondersteuning en het verminderen van stigma’s die vaak gepaard gaan met deze aandoening. In deze bijgewerkte systematische review hebben onderzoekers wereldwijd gegevens geanalyseerd om inzicht te krijgen in de omvang van het probleem. Laten we eens kijken naar de bevindingen.

Belangrijkste bevindingen: De onderzoekers hebben gegevens van verschillende landen verzameld en geanalyseerd om de wereldwijde prevalentie van autisme te bepalen. Uit de studie blijkt dat autisme wereldwijd voorkomt bij ongeveer 1 op de 160 kinderen. Dit betekent dat er wereldwijd miljoenen mensen met autisme zijn, wat aantoont dat het een veelvoorkomende aandoening is die wereldwijd aandacht verdient.

De resultaten tonen aan dat er variaties zijn in de prevalentie van autisme tussen verschillende landen en regio’s. Sommige landen rapporteerden hogere prevalentiecijfers dan andere, maar het is belangrijk op te merken dat dit kan worden beïnvloed door factoren zoals toegang tot gezondheidszorg, bewustzijn en diagnostische criteria. Deze variaties benadrukken de complexiteit van de aandoening en benadrukken het belang van meer onderzoek om een vollediger beeld te krijgen.

Oorzaken en risicofactoren: Hoewel de exacte oorzaken van autisme nog onbekend zijn, suggereert de literatuur dat zowel genetische als omgevingsfactoren een rol spelen. Genetische predispositie lijkt een belangrijke rol te spelen, aangezien autisme vaak voorkomt bij meerdere familieleden. Bovendien kunnen omgevingsfactoren, zoals vroeggeboorte, blootstelling aan bepaalde chemicaliën of infecties tijdens de zwangerschap, ook een risicofactor zijn.

Impact op individuen en samenleving: Autisme kan een aanzienlijke impact hebben op het leven van individuen en hun families. Mensen met autisme ervaren vaak moeilijkheden bij het communiceren en sociale interacties, waardoor ze zich soms geïsoleerd kunnen voelen. Het begrijpen van de wereldwijde prevalentie van autisme helpt bij het verminderen van stigma’s en bevordert inclusie en begrip in de samenleving.

Toekomstig onderzoek: Hoewel deze systematische review waardevolle inzichten biedt in de wereldwijde prevalentie van autisme, zijn er nog steeds veel onbeantwoorde vragen. Verder onderzoek is nodig om de specifieke oorzaken en risicofactoren beter te begrijpen, evenals om effectieve interventies en ondersteuning voor mensen met autisme te ontwikkelen. Het is essentieel dat er wereldwijd meer middelen en aandacht worden besteed aan autisme-onderzoek om de kwaliteit van leven van mensen met autisme te verbeteren.

Conclusie: Autisme is een wereldwijde aandoening die invloed heeft op het leven van miljoenen mensen. Deze systematische review benadrukt de noodzaak van bewustwording, inclusie en ondersteuning voor mensen met autisme. Door het begrijpen van de wereldwijde prevalentie van autisme kunnen we werken aan een samenleving die autismevriendelijk is en iedereen gelijke kansen biedt.

Hier is een tabel met vijf landen met de hoogste en vijf landen met de laagste prevalentie van autisme, gebaseerd op de bevindingen van de systematische review.

Hoogste prevalentie Laagste prevalentie
Denemarken Colombia
Verenigd Koninkrijk Pakistan
Verenigde Staten Nigeria
Zweden India
Zuid-Korea Egypte

Top-5 hoogste en laagste prevalentie

Zeidan J, Fombonne E, Scorah J, Ibrahim A, Durkin MS, Saxena S, Yusuf A, Shih A, Elsabbagh M. Global prevalence of autism: A systematic review update. Autism Res. 2022 May;15(5):778-790. doi: 10.1002/aur.2696. Epub 2022 Mar 3. PMID: 35238171; PMCID: PMC9310578.
rivetlicker
Geregistreerde gebruiker
Berichten: 43
Lid geworden op: 16 sep 2022 22:44
Locatie: Zuid-Oostelijke Mijnstreek (Z. Limburg)
1e diagnose: Autisme
2e diagnose: ADHD

Re: Wereldwijde prevalentie van autisme

Ongelezen bericht door rivetlicker »

Niet zo heel verrassend, dat in 5 3e wereldlanden, autisme niet zo heel prevalent is. Hebben die mensen wel toegang tot hulp voor mentale gezondheid? En zo ja, wat voor standaard is dat? Hoe erg is sociale druk daar? Misschien dat ze in die landen mensen ook accepteren voor hun eigenaardigheden?
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 1994
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Re: Wereldwijde prevalentie van autisme

Ongelezen bericht door Admin »

In 2002 en 2003 woonde ik in (het toen heel arme) Servië en daar liepen toen heel wat mensen rond met psychische problemen zonder dat er hulp voor was. Alleen mensen met geld konden terecht bij een private psycholoog. Het grijze midden ontbrak; je had geen hulp OF je zat in een kliniek (waar het niet al te best was).

Arme landen hebben andere prioriteiten. Begrijpelijk, maar dat maakt het leed er niet minder om.
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht