• Peiling

6 Apps voor kinderen met ADHD

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 1992
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

6 Apps voor kinderen met ADHD

Ongelezen bericht door Admin »

Apps voor kinderen met ADHD kunnen helpen om aandacht, planning en emotioneel management op een boeiende en leuke manier te stimuleren.

Er zijn veel toepassingen op de markt waarmee je aan geheugen, concentratie en emotioneel beheer kunt werken en oefenen. Vandaag richten we ons echter op apps speciaal voor kinderen met ADHD van belang zijn omdat ze compleet en plezierig zijn. Het hoofddoel is immers dat kinderen hun geest oefenen terwijl ze plezier hebben. Besteed aandacht aan de volgende mogelijkheden!

1. ADHD Trainer
Deze toepassing werd ontwikkeld door kinderpsychiater Kazuhiro Tajima met de bedoeling deze kinderen cognitief te stimuleren. Daartoe ontwierp hij de TCT methode, die bestaat uit een korte dagelijkse training, van ongeveer 10 minuten, waarin aan sleutelgebieden gewerkt wordt:
 • aandacht
 • geheugen
 • redeneren
 • plannen
 • impulsiviteit
Visueel is de ADHD Trainer oogstrelend en aantrekkelijk voor kinderen. Deze app voor kinderen met ADHD heeft namelijk kleurrijke afbeeldingen, muziek en gevarieerde activiteiten. Bovendien biedt de app een geïndividualiseerd plan dat wordt aangepast aan de door het kind behaalde resultaten.

Daarnaast kunnen de prestaties op elk gebied vergeleken worden met die van andere kinderen van dezelfde leeftijd. Het kan gebruikt worden tussen 5 en 12 jaar.

2. Focus Trainer
Gericht op het werken aan selectieve aandacht, biedt deze toepassing een leuk spel waarin kinderen niveaus van verschillende moeilijkheidsgraad moeten doorlopen. Vuurvliegjes verschijnen op het scherm en moeten gevangen worden als ze op het doel geplaatst worden. Ongetwijfeld is het een onderhoudende en effectieve activiteit om kinderen te helpen concentreren en ontspannen.

3. Jumpy Car ADHD
Deze technologie traint kinderen hun aandacht te richten op een relevante stimulus terwijl ze andere afleiders negeren. Daartoe moeten ze een auto zonder remmen besturen en de verschillende obstakels die verschijnen ontwijken.

Een heel positief aspect van Jumpy Car ADHD is dat het kinderen in staat stelt meer te leren over hun stoornis, wat het is, en hoe ze die kunnen overwinnen. Na het voltooien van elk level verschijnen dialoogvensters tussen een kind (Andy) en een psycholoog (Dr. Barks), die antwoord geven op veel voorkomende vragen over deze aandoening.

4. EpicWin
In deze takenmanager kunnen kinderen hun lijst van lopende activiteiten ontwerpen en met een heel bijzondere motivatie op pad gaan om ze te voltooien. De app laat je een avatar creëren die ervaring opdoet, voorwerpen verwerft, en epische avonturen beleeft terwijl hij de gestelde doelen bereikt. Productief zijn was nog nooit zo leuk!

5. iRewardChart
Deze app gebruikt positieve bekrachtiging om kinderen te motiveren hun opdrachten af te maken. Zo worden ouders bevrijd van het moeten aandringen en zeuren dat hun kleintjes hun verplichtingen nakomen.

In iRewardChart kun je een tabel maken met taken en een reeks beloningen waartoe het kind toegang krijgt als het een voldoende aantal gouden sterren heeft gehaald. Om dit te bereiken hoeft het kind alleen de gekozen activiteiten te voltooien.

6. Avokiddo Emotions
Onze laatste suggestie presenteert een reeks schattige dieren die verschillende stemmingen doormaken en waarmee het kind moet omgaan. Het is een spel in vrije stijl, zonder regels of doelstellingen, waarin het kind de verschillende emoties en de bijbehorende uitdrukkingen moet verkennen.

Technologie kan een virtuele therapie zijn voor kinderen met ADHD
Wat vind je van deze suggesties? Zoals je ziet zijn er een veelheid aan alternatieven, en ze zijn allemaal leuk en leerzaam. Met slechts een paar minuten per dag zal je kind aanzienlijke vooruitgang kunnen boeken op hun belangrijkste probleemgebieden. Ze zullen aan verschillende cognitieve aspecten kunnen werken, zichzelf organiseren om hun taken te volbrengen, en hun emotioneel beheer verbeteren. En het mooiste is dat ze dat spelenderwijs doen.

Het is echter van cruciaal belang om evidence-based (Engelse link) en op onderzoek gebaseerde opties te kiezen om er zeker van te zijn dat ze aan de eisen van deze specifieke groep kinderen kunnen voldoen.

https://jebentmama.nl/kinderen/wat-moet ... -met-adhd/
Plaats reactie
 • Vergelijkbare Onderwerpen
  Reacties
  Weergaves
  Laatste bericht