Mensen met autisme (in de VS) krijgen werkplek in vertical farm

Artikelen, nieuws en opinie. Verzameld door Autsider.net
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 1333
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Mensen met autisme (in de VS) krijgen werkplek in vertical farm

Ongelezen bericht door Admin »

Bijna de helft van 25-jarigen met autisme heeft nog nooit een betaalde baan gehad. Greens Do Good, een verticale hydrocultuurfarm in Hackensack, New Jersey, wil dat veranderen.

Afbeelding

"We hebben een gemakkelijk reproduceerbaar concept dat gekwalificeerde, getalenteerde en gefocuste werknemers voor gecontroleerde tuinbouw creëert," zegt Jennifer Faust, Operations Director bij Greens Do Good.

Greens Do Good wordt gedreven door de missie om lokaal voedsel te telen en tegelijkertijd zinvolle training en werkgelegenheid te bieden aan mensen met autisme. Via het Workforce Development Program van de farm biedt Greens Do Good elk jaar meer dan 1.000 uur opleiding aan tieners en jongvolwassenen met autisme.

"Sinds de lancering begin 2021 is er veel vraag naar het programma. We zien momenteel 50 deelnemers uit 10 districten en/of particuliere scholen per semester. Gezien de beperkte ruimte van de faciliteit is er nu een wachtlijst voor het programma," zegt Jennifer.

Greens Do Good maakt deel uit van de REED Autism Services familie van programma's die tot doel hebben mensen met autisme te ondersteunen en hen te helpen zich hun hele leven te ontplooien. Greens Do Good biedt iedereen de mogelijkheid om taken uit te voeren die aansluiten bij hun interesses en vaardigheden, of dat nu zaaien, oogsten, verpakken of bezorgen is.

"Met een verwachte groei van de wereldwijde hydrocultuurmarkt van 22,5% tot 2025, biedt Greens Do Good een unieke kans voor jobtraining binnen een groeiende industrie," zegt Chantelle Walker, Chief Executive Officer van REED Autism Services.

Aanlevering van duurzame producten via diverse afzetkanalen
Zoals Lisa Goldstein, Sales Director, uitlegt, heeft Greens Do Good meerdere afzetkanalen waaronder drie ShopRite locaties binnen een straal van 35 km, talloze restaurants en country clubs, direct-to-consumer verkoop, en partnerorganisaties zoals Greater Bergen Community Action (GBCA), die zich inzet om jonge kinderen een goede start te geven. Via GBCA en Greens Do Good leren kinderen over de voordelen van gezond eten.

In een overdekte faciliteit van 3.300 vierkante meter produceert Greens Do Good ongeveer 2.400 eenheden basilicum, meer dan 1.000 kroppen sla, 40-50 pond baby rucola, boerenkool, en lentemix, plus 40-50 pond microgreens per maand.

Volgens tuinbouwtechnicus Tyler Hall begint het proces met het zaaien in ofwel kokos IHORT of Rockwool kweekblokjes, die 2-3 dagen in een donker rek worden geplaatst tot de zaadjes beginnen te kiemen. De zaailingen worden vervolgens overgeplant in een LED-lichttoren en daar opgekweekt tot zij hun eerste echte bladeren produceren. Ten slotte worden de zaailingen overgeplant in schuimplaten en daar opgekweekt tot de oogst.

"We zijn niet alleen sociaal bewust, maar ook milieubewust. We letten goed op het gebruik van voedingsstoffen en waterverbruik, en waar mogelijk hergebruiken en recyclen we al onze kweekplaten. We houden alle factoren in de hand," legt Tyler uit.

Uitbreiding gepland in samenwerking met Ramapo College en NJSEA
Greens Do Good staat te popelen om in de nabije toekomst zijn voetafdruk uit te breiden door zijn aanstaande samenwerking met Ramapo College of New Jersey en de New Jersey Sports and Exposition Authority (NJSEA). Door deze samenwerking zal Greens Do Good zijn boerderijen uitbreiden naar het Meadowlands Environment Center, dat eigendom is van de NJSEA, en zal het in samenwerking met Ramapo College een hoger onderwijsprogramma opzetten voor mensen met autisme.

"We gaan de typische toelatingskwalificaties voor het hoger onderwijs omzeilen en een systeem opzetten waarbij mensen met autisme hoger onderwijs kunnen volgen op het gebied van duurzaamheid, aardwetenschappen en biologie. Ze zullen praktijkervaring opdoen op de boerderij en na afloop een diploma behalen," zegt Jennifer, die ook zegt dat het programma al in januari 2023 van start kan gaan.

Voor meer informatie:
Greens Do Good
info@reedautismservices.org
greensdogood.com

groentennieuws.nl
MARCDC
Geregistreerde gebruiker
Berichten: 229
Lid geworden op: 09 jul 2022 12:08
1e diagnose: Autisme

Re: Mensen met autisme (in de VS) krijgen werkplek in vertical farm

Ongelezen bericht door MARCDC »

Hackensack doet mij denken aan zak en as... ik zit in zak en as...
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht