ADHD gekoppeld aan verhoogd risico op hartaandoeningen

Artikelen, nieuws en opinie. Verzameld door Autsider.net
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 1333
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

ADHD gekoppeld aan verhoogd risico op hartaandoeningen

Ongelezen bericht door Admin »

Een omvangrijke studie heeft aangetoond dat volwassenen met ADHD een verhoogd risico hadden op een reeks hart- en vaatziekten.

Onderzoekers van het Karolinska Instituut en de Örebro Universiteit in Zweden ontdekten dat volwassenen met attention-deficit / hyperactivity disorder (ADHD) meer kans hebben dan mensen zonder de aandoening om een verscheidenheid aan hart- en vaatziekten te ontwikkelen.

De resultaten, die onlangs werden gepubliceerd in het tijdschrift World Psychiatry, benadrukken de noodzaak van het monitoren van de cardiovasculaire gezondheid van ADHD-patiënten.

De huidige studie was gericht op het blootleggen van het verband tussen ADHD en 20 verschillende hart- en vaatziekten wanneer het werd gescheiden van andere bekende risicofactoren zoals diabetes type 2, obesitas, roken, slaapproblemen en psychische stoornissen.

ADHD is een van de meest voorkomende neurologische ontwikkelingsstoornissen, met een wereldwijde prevalentie van ongeveer 2,5 procent bij volwassenen.

Het bestaat vaak naast andere fysieke en mentale stoornissen, waarvan sommige in verband zijn gebracht met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten (CVD).

Er is echter niet zoveel aandacht geweest voor de vraag of ADHD onafhankelijk is gekoppeld aan algemene en specifieke hart- en vaatziekten.

gfcnieuws.com
Plaats reactie