• Peiling

Het benutten van de behoefte aan verbinding om zelfmoord bij autisme aan te pakken

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 2053
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Het benutten van de behoefte aan verbinding om zelfmoord bij autisme aan te pakken

Ongelezen bericht door Admin »

Zelfmoord is een veelvoorkomende en alarmerende zorg voor mensen met autisme. Autistische mensen hebben vaak te maken met uitdagingen op het gebied van sociale interactie, communicatie en begrip van anderen, en deze uitdagingen kunnen bijdragen aan gevoelens van eenzaamheid, isolatie en wanhoop. Zelfmoordpogingen komen vaker voor bij mensen met autisme dan bij de algemene bevolking.

Er is echter nog weinig onderzoek gedaan naar wat effectief is in het voorkomen van zelfmoord bij mensen met autisme. We hebben dringend meer onderzoek nodig om te begrijpen hoe we deze kwetsbare groep het beste kunnen ondersteunen en beschermen.

Een recente studie die ik leidde, gepubliceerd in het tijdschrift Autism in Adulthood, onderzocht de rol van sociale verbondenheid bij zelfmoordgedachten en -gedrag bij volwassenen met autisme. We ontdekten dat mensen met autisme die een sterkere behoefte hadden aan sociale verbondenheid minder snel zelfmoordgedachten hadden dan degenen die minder behoefte hadden aan verbondenheid.

Dit is een belangrijke bevinding, omdat het aangeeft dat we de behoefte aan sociale verbondenheid kunnen benutten als een beschermende factor tegen zelfmoord bij mensen met autisme. Dit betekent dat we ons kunnen concentreren op het versterken van sociale verbondenheid en ondersteuning voor mensen met autisme om hun risico op zelfmoord te verminderen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit niet betekent dat mensen met autisme simpelweg meer vrienden moeten hebben. Het gaat erom dat ze zich verbonden voelen met anderen op een manier die voor hen zinvol is. Sommige autistische mensen voelen zich bijvoorbeeld meer op hun gemak in kleine groepen of online gemeenschappen dan in grote, lawaaierige bijeenkomsten.

We moeten creatieve manieren vinden om sociale verbondenheid te bevorderen en ondersteuning te bieden aan mensen met autisme. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we peer-to-peer-ondersteuning bevorderen, waarbij autistische mensen die vergelijkbare ervaringen hebben elkaar steunen en begeleiden. Het kan ook betekenen dat we meer gebruik maken van technologie om mensen met autisme te verbinden met anderen, of dat we speciale evenementen organiseren die tegemoetkomen aan de unieke behoeften van autistische mensen.

Het is belangrijk dat we ons niet alleen richten op het verminderen van de risicofactoren voor zelfmoord bij mensen met autisme, maar ook op het versterken van beschermende factoren zoals sociale verbondenheid. Dit zal een alomvattende en duurzame aanpak vereisen die rekening houdt met de complexiteit en diversiteit van de autismespectrumstoornis. Het is belangrijk dat we luisteren naar de ervaringen en behoeften van autistische mensen zelf en dat we ons inzetten voor inclusieve en empowerment-gebaseerde oplossingen.

In plaats van de nadruk te leggen op de individuele verantwoordelijkheid om eenzaamheid en isolatie te overwinnen, moeten we ons richten op het creëren van een samenleving die inclusie, diversiteit en verbinding bevordert voor alle mensen, inclusief autistische mensen.

Het is tijd om de behoefte aan sociale verbondenheid te benutten als een middel om zelfmoord bij autisme te voorkomen. Laten we ons inzetten voor het creëren van een wereld waarin alle mensen zich ondersteund en verbonden voelen.

Door Sarah Cassidy

https://www.spectrumnews.org/opinion/vi ... in-autism/

Denk je aan zelfmoord?
We zijn er voor je.
Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten.
Bel gratis 0800-0113
www.113.nl
Plaats reactie