Uit de pas: omgaan met sensorische verwerkingsverschillen bij kinderen

Heeft jouw kind problemen met het verwerken van aanraking, smaak, geur, geluid en visuele prikkels? Is het erg gevoelig of juist ongevoelig? Heeft het coördinatieproblemen? Dan is de kans groot dat jouw kind moeilijkheden heeft met sensorische verwerking.

Onlangs is de tweede editie van het boek ‘Uit de pas’ van Carol Stock Kranowitz verschenen. Deze vernieuwde en geactualiseerde versie wordt door Psychologie Magazine beschreven als ‘een goede handleiding voor ouders en professionals bij de begeleiding van een kind met sensorische integratiestoornis’.

Sommige kinderen verwerken zintuiglijke prikkels niet altijd probleemloos. Ze worden vaak bestempeld als kieskeurig, overgevoelig, onhandig, onvoorspelbaar of onoplettend. Soms vermijden ze aanrakingen, weigeren ze bepaalde kleren te dragen of hebben ze moeite met eten. Anderen houden juist van intense prikkels zoals harde geluiden, heet water of zeer pittig eten.

Deze geactualiseerde editie van het toonaangevende handboek geeft antwoord op veelgestelde vragen van ouders, docenten en verzorgers van kinderen met problemen in sensorische verwerking. Het boek behandelt onderwerpen zoals:

  • Kenmerken van verschillende vormen van sensorische verwerking
  • Diagnose en behandeling
  • De relatie met ADHD, autisme en leerproblemen
  • Het omgaan met de emoties van jouw kind

Over de auteur: Carol Stock Kranowitz heeft als muziek-, theater- en bewegingsdocent vaak kinderen ontmoet die anders waren dan anderen. Om hen te helpen beter te functioneren en te spelen, heeft ze zich verdiept in de theorie van sensorische verwerking. Ze is bestuurslid van het STAR Institute for Sensory Processing Disorder.

‘Uit de pas – Tweede editie’ Auteur: Carol Stock Kranowitz Uitgever: Uitgeverij Nieuwezijds Uitvoering: Paperback, 326 pagina’s ISBN: 9789057125768 Prijs: €29,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.