Negen dingen die je niet wist over Tourette

Hier zijn negen dingen die je misschien niet weet over Tourette:

  1. Tourette-syndroom is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door tics, onwillekeurige bewegingen en geluiden die worden veroorzaakt door onvrijwillige spiersamentrekkingen.
  2. Mensen met Tourette-syndroom hebben vaak ook andere aandoeningen, zoals ADHD en OCD.
  3. Tourette-syndroom wordt vaak verkeerd begrepen en mensen met de aandoening worden vaak gestigmatiseerd.
  4. Het is niet waar dat alle mensen met Tourette-syndroom schelden of vloeken, slechts ongeveer 10% heeft last van deze vorm van tics (coprolalie genoemd).
  5. Het Tourette-syndroom begint meestal in de kindertijd en kan afnemen na de adolescentie, maar sommige mensen ervaren het hun hele leven lang.
  6. Er is momenteel geen remedie voor Tourette-syndroom, maar behandelingen kunnen helpen om de symptomen te verminderen en de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren.
  7. Hoewel het Tourette-syndroom vaak als een zeldzame aandoening wordt beschouwd, komt het eigenlijk vrij vaak voor en treft het ongeveer 1 op de 100 mensen.
  8. Onderzoek naar Tourette-syndroom is nog steeds beperkt, maar er wordt vooruitgang geboekt in het begrijpen van de genetische en neurologische oorzaken van de aandoening.
  9. Er zijn veel mensen met Tourette-syndroom die succesvolle en bevredigende levens leiden en bijdragen aan de samenleving op verschillende gebieden, waaronder kunst, wetenschap en politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.