Foto autistisch kind

Applied Behavioral Analysis (ABA)

Applied Behavioral Analysis (ABA) is een controversiële methode om kinderen met autisme te behandelen. Hoewel sommige ouders en therapeuten beweren dat ABA positieve resultaten oplevert, zijn er veel anderen die zorgen hebben over de potentiële negatieve gevolgen van deze methode.

Conversietherapie mogelijk traumatisch

ABA is gebaseerd op de principes van operante conditionering, waarbij gewenst gedrag wordt beloond en ongewenst gedrag wordt bestraft. Dit kan inhouden dat kinderen worden gedwongen om bepaalde handelingen te verrichten, terwijl andere activiteiten worden ontmoedigd. Tegenstanders beweren dat deze methode traumatisch kan zijn voor kinderen met autisme en dat het hen niet helpt om hun sociale en emotionele vaardigheden te ontwikkelen.

In Nederland is er momenteel een petitie gestart om ABA-conversietherapie voor autisme te verbieden. Deze petitie is gericht op het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en roept op tot een verbod op deze methode. Als je tegen ABA-conversietherapie voor autisme bent dan kan je de petitie tekenen via de volgende link:

https://petities.nl/petitions/verbied-conversietherapie-van-aba-voor-autisme?locale=nl

Stichting Autsider vindt het belangrijk dat we ons bewust zijn van de mogelijke negatieve gevolgen van ABA en andere behandelingen voor autisme.

Bezoek dit onderwerp op het forum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.