Het belang van goede relaties tussen managers en autistische werknemers op de werkplek

De werkgelegenheidsresultaten voor mensen met het autismespectrum worden beïnvloed door de kennis van werkgevers over autisme en de juiste ondersteuning op de werkplek. Om beter te begrijpen welke factoren van invloed zijn op de organisatorische socialisatie van autistische werknemers, is een onderzoek uitgevoerd.

Onderzoeksmethoden

Voor dit onderzoek zijn negen casestudy’s opgesteld op basis van interviews met managers, autistische werknemers en jobcoaches. Door middel van analyse van individuele gevallen en vergelijking tussen de gevallen hebben we inzicht gekregen in de organisatorische factoren die bijdragen aan duurzame tewerkstelling van autistische werknemers.

Belangrijkste bevindingen

Uit het onderzoek blijkt dat de kwaliteit van de relatie tussen managers en autistische werknemers wordt gezien als de belangrijkste factor die de organisatorische socialisatie en positieve arbeidsresultaten van autistische werknemers bevordert. Deze relaties zijn echter sterk afhankelijk van de deskundige begeleiding van jobcoaches gedurende elke fase van de tewerkstellingscyclus, zoals werving, inwerken, training en prestatiebeheer. Jobcoaches spelen een cruciale rol bij het opbouwen van wederzijds begrip tussen supervisors en werknemers. Dit aspect van ons onderzoek is gebaseerd op en draagt bij aan de theorie van de uitwisseling tussen leiders en leden.

Conclusie

Dit onderzoek bevestigt eerdere bevindingen dat goede relaties tussen managers en werknemers cruciaal zijn voor positieve werkgelegenheidsresultaten van autistische werknemers in organisaties. Bovendien benadrukken de onderzoekers de rol van competente communicatiebegeleiding als een nieuwe voorwaarde voor de uitwisseling tussen leiders en leden, wat een potentieel belangrijke factor is voor autistische werknemers. Dit heeft belangrijke gevolgen voor revalidatie-inspanningen.

Implicaties voor revalidatie

De relatie tussen een manager en zijn werknemer is een belangrijke factor voor effectieve aanpassing binnen een organisatie en werkresultaten voor werknemers met autisme. Jobcoaches kunnen een cruciale rol spelen bij het bevorderen van wederzijds begrip en goede relaties tussen managers en werknemers. Door de nadruk te leggen op langetermijnvoordelen op het gebied van sociale en emotionele prestaties, kunnen jobcoaches de inclusie van werknemers met autisme ondersteunen.

Martin V, Flanagan TD, Vogus TJ, Chênevert D. Sustainable employment depends on quality relationships between supervisors and their employees on the autism spectrum. Disabil Rehabil. 2023 Jun;45(11):1784-1795. doi: 10.1080/09638288.2022.2074550. Epub 2022 May 16. PMID: 35576174.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.